fbpx

Helanke i materijali: Šta treba da znate pre kupovine

Helanke su popularna vrste odeće koja se pravi od različitih materijala od kojih svaka ima neke svoje jedinstvene karakteristike.
Dva najčešća materijala koje se koriste u izradi helanki,a pogotovo helanki za trening jesu mokra likra i seamless tehnologija(helanke bez šavova).

Materijal mokra likra se obično odnosi na helanke koje imaju posebnu završnu izradu koji ima daje sjajan izgled. Helanke od mokre likre imaju sjajni, gotovo metalni izgled koji ih ih izdvaja od standardnih mat helanki od likre. Kreiranje helanki od mokre likre se izvodi standardnom metodom, sečenje i šivenje. Materijal se prvo iseče,zatim se doslovno spaja pomoću šavova i na taj način dobijemo gotov proizvod. Kod ovakvog načina proizvodnje,koji je ujedno i najčešće korišćen imamo dosta šavova koji se nalaze kod pojasa, prepona, nogu itd.

Seamless helanke se ne proizvode na isti način. Materijal koji se koristi za izradu seamless helanki je pleten i šavovi su prisutni samo na jednom mestu sa unutrašnje strane. Dizajnirane su tako da pruže maksimalnu udobnost. Sastav materijala je kombinacija poliamida i elastina. Seamless helanke su takođe često izdržljivije, te se mogu oprati više puta i vek trajanja je mnogo duži. Visoki struk i push up efekat pomažu da se istaknu online stvarajući laskav izgled. Meke na dodir, glatke i prijatne biće neizostavan komad odeće u Vašem ormaru.

Odsustvo šavova doprinosi čistom i minimalističkom estetskom izgledu, što ih čini svestranim za različite odevne kombinacije. Helanke bez šavova su dizajnirane da omoguće pun opseg pokreta. Četvorosmerna rastegegljiva  tkaninina osigurava da se pomeraju zajedno s vašim telom, omogućavajući fleksibilnost i lakoću pokreta. Odsustvo šavova znači da nema grubih ivica ili šavova koji bi mogli izazvati nelagodnost.

Helanke bez šavova su svestrane i mogu se nositi za različite aktivnosti i prilike.
Prikladne su za:

  • Vežbanje: Helanke bez šavova odlične su za vežbe kao što su joga, pilates, trčanje i podizanje tegova zbog udobnosti i elastičnosti.
  • Svakodnevno nošenje: Njihov elegantan i udoban dizajn čini ih odličnim izborom za opuštene, svakodnevne odevne kombinacije.
  • Slojevito oblačenje: Možete ih slojevito nositi s haljinama, dugim majicama ili tunikama za modni izgled.
  • Putovanje: Mnoge devojke cene seamless helanke zbog udobnosti tokom dugih putovanja.

Uopšteno, seaamless helanke nude kombinaciju udobnosti, stila i funkcionalnosti, što ih čini popularnim izborom među onima koji traže i aktivnu i opuštenu odeću koja prioritet pruža slobodi pokreta i elegantnom izgledu.

Korpa
#
Zatvori filtere
Pretraga proizvoda
Cena