fbpx

Kako pravilno održavati helanke za trening i produžiti im vek trajanja

Vaše helanke nisu samo komad odeće, već posvećenost aktivnom i udobnom načinu života. Bilo da ih nosite za intenzivne treninge ili za opuštene izlaske, važno je dobro se brinuti o vašoj sportskoj odeći kako bi trajala što duže.

Pranje sa pažnjom:

Pravilo broj jedan za produženje veka vaših helanki je pažljivo rukovanje tokom pranja. Uvek ih okrenite naopako pre nego što ih stavite u mašinu za pranje. To pomaže zaštiti tkanine i sprečava prekomerno trenje, što može dovesti do gubitka boje i oblika ali i od oštećenja..

Izbegavajte mašinu za sušenje:

Vrućina može biti štetna za dugovečnost vaše sportske odeće, pa je bolje da sušite vaše helanke na vazduhu nego da koristite mašinu za sušenje. Visoke temperature u sušilicama mogu uzrokovati skupljanje i oslabiti tkaninu tokom vremena.

Savijajte umesto vešanja:

Za razliku od drugih odevnih predmeta koji se čuvaju na vešalicama, bolje je saviti i složiti helanke nego ih vešati. Težina može rastegnuti njihova elastična vlakna ako se vise vertikalno tokom vremena.

Izbegavajte grube površine:

Budite oprezni kada nosite helanke da biste izbegli grube površine kao što su beton ili gruba oprema u teretani. Stalno trenje protiv takvih površina može dovesti do prevremenog habanja.

Odvojite od čičak traka i rajsferšlusa:

Da biste sprečili moguće oštećenja, uvek perite helanke odvojeno od odeće koja ima čičak trake, rajsferšluse ili druge oštre elemente. Ovi predmeti mogu oštetiti delikatnu tkaninu vaše sportske odeće.

Nežno rukovanje:

Iako može biti primamljivo brzo povući helanke kada ih oblačite ili skidate, nežno rukovanje je ključno za dugovečnost. Budite pažljivi i izbegavajte nepotrebno naprezanje šavova i pojasa.

flatlay foto helanki, 3 boje

Prateći ove savete i trikove, možete osigurati da vaše helanke za trening ne samo da traju duže, već i da nastave pružati udobnost i izdržljivost tokom vašeg putovanja kroz aktivan način života. Zato usvojite ove jednostavne savete, a na našem sajtu Tfitness.rs možete pronaći veliki izbor push up helanki za savršeno oblikovanje i lakoću pokreta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
#
Zatvori filtere
Pretraga proizvoda
Cena