fbpx

Pranje i sušenje seamless push up helanki

Seamless push up helanke postale su osnovni element garderobe za mnoge, nudeći udobnost, fleksibilnost i stil. Bilo da ih nosite za treninge, ležerne izlaske ili čak kao deo svoje svakodnevne odeće, pravilna briga o vašim helankama je od suštinskog značaja kako biste bili sigurni da će ostati u odličnom stanju. U ovom članku ćemo vam dati vredne savete o tome kako učinkovito oprati i osušiti svoje push up, produžiti im vek trajanja i održati ih kao nove godinama.

1. Poverite nalepnicu za negu

Pre nego počnete prati svoje helanke, uvek proverite etiketu za negu. Proizvođači daju posebna uputstva koje treba slediti kako bi se održao integritet tkanine. Neke bešavne helanke mogu zahtevati posebnu negu, kao što je pranje na ruke ili nežni mašinski ciklus, kako bi se sprečila oštećenja.

2. Odvojite po boji:

Kao i većina odevnih predmeta, dobra je praksa da svoje helanke odvojite po boji pre pranja. Helanke tamnih i živih boja treba prati odvojeno od svetlijih nijansi kako bi se sprečilo puštanje i bleđenje boje. Pranje sličnih boja zajedno osigurava da vaše helanke ostanu jarke.

3. Okrenite naopačke:

Kako biste zaštitili vanjsku površinu i zadržali besprekoran izgled vaših helanki, okrenite ih naopačke pre nego što ih stavite u veš mašinu. Ovaj korak minimizira trenje i smanjuje rizik od nakupljanja loptica i oštećenja, što se može dogoditi kada se helanke trljaju o drugu odeću tokom ciklusa pranja.

4. Koristite blagi ciklus:

Kada perete svoje push up helanke u mašini za pranje, odlučite se za blagi ciklus sa hladnom ili mlakom vodom ( 30 stepeni). Oštri ciklusi i vruća voda mogu uzrokovati da tkanina vremenom izgubi svoju elastičnost i oblik. Upotreba blagog deterdženta dizajniranog za osetljive tkanine takođe može pomoći u očuvanju kvaliteta helanki.

5. Izbegavajte omekšivače:

Najbolje je da se klonite omekšivača kada perete helanke. Ovi proizvodi mogu ostaviti tragove na tkanini, utičući na njenu sposobnost upijanja vlage i istezanja. Umesto toga, koristite malu količinu blagog deterdženta ili razmislite o korištenju specijalizovanog deterdženta za sportsku odeću.

6. Ručno pranje kada je potrebno:

Za ekstra delikatne helanke ili one sa zamršenim dizajnom, razmislite o ručnom pranju. Koristite umivaonik ili lavor napunjen mlakom vodom i malom količinom blagog deterdženta. Lagano promućkajte vodu i pustite da se helane natope 15-30 minuta pre nego što temeljno isperete.

7. Preskočite sušilicu:

Sušenje vaših helanki u mašini za sušenje veša je velika greška. Toplina i okretanje u sušilici mogu oštetiti tkaninu i rastegnuti elastična vlakna. Umesto toga, stavite helanke da se osuše na vazduhu. Izbegavajte da ih vešate oko pojasa, jer to može uzrokovati rastezanje tkanine.

8. Pravilno čuvajte:

Kada se vaše helanke potpuno osuše, uredno ih savijte ili urolajte kako biste sprečili nabore. Izbegavajte da ih ostavljate zgužvane na hrpi, jer to može dovesti do trajnih nabora ili deformiteta na tkanini.

Zaključak:

Briga o vašim push up je ključna za održavanje njihovog kvaliteta, udobnosti i dugovečnosti. Sledeći ove savete za pranje i sušenje, možete osigurati da vaše omiljene helanke ostanu u odličnom stanju dugo vremena. Ne zaboravite uvek proveriti nalepnicu za negu i tretirati svoje helanke s pažnjom koju zaslužuju kako bi i one i vi  izgledale najbolje.

Korpa
#
Zatvori filtere
Pretraga proizvoda
Cena